Yhteistyössä

”Aluksi epäluulo onnistumisesta – mutta megalomaaninen lopputulos” – SportSpotin etätykypäivä

Otsikon kommentti on suoraan Sportspotin aluksi epäilleen, mutta lopulta erittäin tyytyväisen asiakkaan suusta.

”Mikä ihmeen etätykypäivä? Voiko sellainen toimia?”  Tämän suuntainen ajatus saattoi käydä sinunkin mielessäsi? SportSpotin etätykypäivät ovat saavuttaneet huiman suosion ja keräävät ylistystä osallistuneilta yrityksiltä.

”Etätykypäivä sai osallistujat innostumaan ja heittäytymään haasteisiin täydellä voimalla. Ajattelin, että henkilöstömme osaa heittäytyä, mutta tällaista en osannut odottaa! Etä-tykyshowssa näimme yllättäviä suorituksia ja pääsimme tutustumaan toisiimme aivan uudella tavalla. Tykypäivä hitsasi työyhteisöämme yhteen, jokainen pääsi osallistumaan ja tämä oli lisäksi todella hauskaa” – kommentoi etätykypäivän porukalleen tilannut Paralympiakomitean pääsihteeri Riikka Juntunen.

 

Viime kuukausien poikkeusolot ovat laittaneet hyvinvoinnin työssä ja vapaa-ajalla koetukselle. Juuri nyt näyttäisi siltä, että suurin alkushokki alkaa olla takanapäin, mutta normalisoitumisesta ollaan vielä kaukana. Tilanteen pitkittyessä on aika sopeutua uusiin olosuhteisiin, jossa etätyö ja fyysinen etäisyys on normaalia arkea. Karu fakta on se, että ennen kesää minkäänlaisten yhteisten live-aktiviteettien toteutus ei todennäköisesti ole mahdollista toteuttaa. Jos jotain halutaan tehdä yhdessä, ovat vaihtoehdot vähissä. Se ettei tiedetä, minkälaisia vaihtoehtoisia toteutustapoja on tarjolla ei pitäisi olla riittävä syy jättää tyky-päiviä järjestämättä.

”Pidetään ne sitten syksyllä…”.

Yksi – ja valitettavan yleinen -vaihtoehto on jättää tiimi- ja tykypäivät kokonaan järjestämättä. Asioiden lykkäämisen on usein houkuttelevaa tuudittautua. Ensimmäinen tärkeä kysymys kuuluu, löytyykö syksystä varmasti aikaa tyky-päivän toteuttamiseen, kun tulosta kiritään kiinni ja kevään tekemättömät työt painavat päälle? Toinen vielä tärkeämpi kysymys kuuluu, ollaanko silloin jo myöhässä?

Koronan asettamien olosuhteiden pakosta työskentelytapoihin, työn luonteeseen ja sisältöihin on tullut valtavia muutoksia lyhyessä ajassa. Uusi tilanne on vaatinut työntekijöiltä paineensietokykyä, venymistä, uuden opettelua, sekä luovuutta ja aiheuttanut samaan aikaan turvattomuutta, epävarmuutta, henkistä kuormitusta sekä uudenlaisia työpaineita. Kaikki tämä on tapahtunut yksin omalla kotikonttorilla pitkälti ilman normaalia sosiaalista turvaverkkoa, vertaistukea ja yhteisöllisyyttä.

Tästä syystä yhteinen kokeminen, yhteiset elämykset, yhdessä nauraminen ja heittäytyminen ovat arvokkaampia kuin koskaan. Ne toimivat sitouttavana liimana, luovat yhteenkuuluvuuden tunnetta, hyvää fiilistä ja ylläpitävät työskentelymotivaatiota. Tämän näkökulman huomioiminen on tärkeää, sillä henkilöstö on yrityksen tärkein ja arvokkain voimavara. Viime aikoina nuo voimavarat ovat olleet monessa organisaatiossa erityisen kovalla koetuksella. Siksi voimavaroista ja yhteisöllisyydestä huolehtiminen on erityisen tärkeää jopa ennen tulevaa kesälomakautta.

Avaimet käteen ratkaisu

SportSpotin etätykypäivä antaa työnantajalle avaimet käteen ratkaisun tykypäivän toteutukseen – 100% etänä. Toteutus koostuu kahdesta vaiheesta:

1) Toimintapäivät.
SportSpotin huippupersoonat (esim. Laura Lepistö, Kaj Kunnas, Amin Asikainen, Brädi) esittävät työntekijöille erilaisia hauskoja haasteita & tehtäviä. Työntekijät toteuttavat ja videoivat niitä itselleen sopivassa välissä ja lähettävät videoklipit SportSpotille. Haastevideot leikataan ja editoidaan leikataan ammattilaisten toimesta ja niiden perusteella tuotetaan ammattitasoinen viihdyttävä kokonaisuus.

2) Live-tykyshow pidetään viikon päästä videoiden kuvaamisesta. tyky-showlle varataan työntekijöiden kalenteriin yhteistä aikaa 1-2 tunnin ajan, osallistujamäärästä riippuen. Show koostuu osallistujien kuvaamista videoista sekä muista valituista ohjelmanumeroista, kuten Kai Kunnaksen tietovisasta, jossa tiimin jäsenet pääsevät mittaamaan omaa tietämystään Mestari-Kunnaksen tiukkojen kysymysten ääressä. Show-iltana osallistujat kokoontuvat omien tietokoneidensa ääreen katsomaan, mitä kaikkea oman tiimin jäsenet ovatkaan saaneet aikaan. Shown aikana esitetään kaikkien parhaat palat toimintapäivän tuotoksista ja Sportspot antaa illalle naurutakuun. Shown kruunaa mahdollisuus tilata koko porukalle kotiin toimitettuina yhteinen ”etä-tykypäivä- survival kit”, josta löytyy kaikki tarvittava eväs huikeaan kokemukseen.

Kurkkaa esittelyvideo etätykypäivän toteutuksesta!

Loppuun vielä 3 syytä miksi valita SportSpotin etätykypäivä

 – Työhyvinvoinnin tukeminen vaikeina aikoina yrityksen tärkeimmälle resurssille
 – Tarjoa täysin uudenlainen yhteisöllinen kokemus, jossa pääosassa olette te!
 – Tyytyväiset asiakkaat- kokonaispalaute osallistuneilta 4,8/5

Koska Sportspot antaa aina vähän ekstraa, tässä vielä neljäs syy.

 – Olemme sopineet yhteistyöstä, jossa tilitämme osan Etä-tykypäivien tuloista Paralympiakomitean Valtti- ohjelmalle. Valtti-ohjelman tavoitteena on siis auttaa löytämään erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille liikuntaharrastus.

Varaa etätykypäiväsi täältä: https://sportspot.fi/palvelut/eta-tykypaiva/#contact

Sivusto: