Yhteistyössä

Buusti360-palvelut työhyvinvoinnin tukena

Hirvensalmen kunta on tullut tunnetuksi Vain elämää -ohjelman Satulinnasta. Hirvensalmen kunnassa on myös aktiivista toimintaa kunnan työntekijöiden työhyvinvoinnin saralla.

Hirvensalmen kunta innostui Buusti360-palveluista ja halusi tarjota työntekijöilleen InBody-kehonkoostumusmittaukset kaksi kertaa vuoteen. Lisäksi henkilöstölle oli tarjolla lajikokeiluja ja Buusti360-webinaarisarja, jossa käsiteltiin uneen, palautumiseen ja hyvinvointiin liittyviä teemoja. Kunta tukee henkilöstönsä jaksamista myös esimerkiksi maksuttomilla kuntosalivuoroilla ja Smartum-liikunta-/kulttuuriedulla.

Työterveyshuolto oli toteuttanut henkilöstön tyytyväisyysmittauksen keväällä 2019. Kyselyssä kysyttiin mm. työn mielekkyydestä ja työolosuhteista, esimiestyöstä ja yhteistyöstä työyhteisössä. Tuloksien perusteella työntekijät ovat tyytyväisiä.

Hirvensalmen kunnan henkilöstön keski-ikä lähentelee 50 vuotta. Työkyvyn kannalta on tärkeää, että myös fyysinen kunto on hyvä ja suhteessa työn vaatimuksiin sekä palautuminen riittävää. Motivoimalla työntekijöitä huolehtimaan omasta kunnosta ja jaksamisestaan saadaan ennaltaehkäistyä liikkumattomuudesta johtuvia tuki- ja liikuntaelinten ongelmia.

Toukokuussa 2021 tehtiin ensimmäiset InBody-mittaukset ja mukana kunnan työntekijöistä oli 26 osallistujaa. Mittauksiin liitettiin myös pieni kisa, kuka pudottaa eniten viskeraalista rasvaa seuraaviin mittauksiin mennessä. Buusti360-testauspalveluiden avulla työntekijät saivat tietoa oman kehostaan ja lähtötasostaan, mikä on edellytys sopivan liikunnallisen tavoitteen asettamiselle. Seuraavat InBody-mittaukset olivat elokuun lopulla.

Mittausten lisäksi kunnan työntekijöille tarjottiin lajikokeiluna kesän ja alkusyksyn aikana kahvakuulajumppaa, Lavista eli lavatanssijumppaa sekä kehonhuoltoa. Syksyn 2021 aikana työntekijöillä oli mahdollisuus osallistua Buusti360-webinaareihin. InBody-mittaukset on sovittu toteutettavaksi seuraavan kerran toukokuussa 2022.

Sivusto: