Yhteistyössä

Elosta pääyhteistyökumppani Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailuun

Elo ja Suomen Olympiakomitea ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Elo on Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailun pääyhteistyökumppani vuonna 2018. Olympiakomitea järjestää kilpailun nyt jo 13. kertaa. Suomen Aktiivisin Työpaikka- kilpailussa kartoitetaan osallistuvan yrityksen henkilöstöliikunnan tilanne, ja raportista selviää työpaikan henkilöstöliikunnan vahvuudet ja kehittämisen kohteet.

”Olympiakomitean tehtävänä on lisätä liikettä Suomeen”, sanoo Matleena Livson, Olympiakomitean erikoisasiantuntija. ”Yhdessä kumppaneittemme kanssa voimme tehdä vaikuttavia tekoja tämän tavoitteen edistämiseksi. Yhteistyössä Elon kanssa tartumme arjen aktivointiin ja sitä kautta työkyvyn parantamiseen.”

Työelämän murros haastaa työntekijöiden työkyvyn ja hyvinvoinnin. Työkykyjohtamispalveluiden tarjoamisen lisäksi Elo haluaa kannustaa Suomen työpaikkoja kiinnittämään huomiota työyhteisön liikunnalliseen aktiivisuuteen.

Osana yhteistyötä Elo kutsuu asiakkaitaan osallistumaan Olympiakomitean Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailuun. Osallistumalla asiakkaat voivat kartoittaa oman työyhteisönsä henkilöstöliikunnan kokonaisuutta ja kehityskohteita, joita työstämällä työkykyä ja -hyvinvointia voidaan parantaa. Kilpailun voittaja palkitaan tammikuussa Urheilugaalassa.

”Elolle on tärkeää, että työikäiset ihmiset voivat hyvin ja että terveyttä riittää myös vanhuuseläkkeellä”, kertoo Maarit Gockel, Elon lääketieteellinen johtaja. ”Omaan terveyteen ja työkykyyn voi vaikuttaa positiivisesti pienillä arjen teoilla, kuten pyöräilemällä töihin tai pitämällä kävelypalavereja. Kutsumalla asiakkaitamme Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailuun annamme heille mahdollisuuden hyödyntää Olympiakomitean kehittämiä työkaluja ja asiantuntijuutta sekä kartoittaa oman työyhteisön aktiivisuutta ja kehitysmahdollisuuksia.”

”Työyhteisöön kuuluminen luo hyvinvointia”, sanoo Anu Suutela-Vuorinen, Elon työhyvinvointijohtaja. ”Työyhteisön jäsenet tsemppaavat ja auttavat toisiaan niin työtehtävien kuin yksityiselämän yllättävissä tilanteissa. Aktiivisilla työpaikoilla työntekijät voivat myös yhdessä liikkumalla lisätä yhteisöllisyyttä, mikä tukee työkykyä toimivan työkykyjohtamisen ohella.”

Lisätietoja:

Anu Suutela-Vuorinen, työhyvinvointijohtaja, 020 703 5913, anu.suutela-vuorinen@elo.fi
Anu Helin, liiketoimintajohtaja, 050 356 7234, anu.helin@olympiakomitea.fi

Sivusto: