Yhteistyössä

Finnair on Suomen Aktiivisin Työpaikka 2019

Finnair palkittiin näyttävästi Suomen Aktiivisimpana Työpaikkana torstai-illan Urheilugaalassa. Vuodesta 2006 alkaen jaettu palkinto kertoo hyvin toteutetusta henkilöstön liikuntaohjelmasta ja aktiivisesta työkulttuurista osana hyvää työelämää. Uno-pokaalin vastaanottivat Katri Sjöberg ja Saija Stenbacka.

Myöntämisperusteissa Finnair sai erityistä kiitosta siitä, miten monipuolisesti liikkumisen edistämisen ratkaisuja oli toteutettu eri työntekijäryhmille. Finnairin henkilöstö tekee monenlaista työtä haastavissa ja vaihtelevissa olosuhteissa. Siksi myös henkilöstöliikunnan tulee olla monipuolista. Finnair on onnistunut liikunnan avulla edistämään henkilöstön yhteisöllisyyttä, terveyttä ja työhyvinvointia sekä hallitsemaan työkykyyn liittyviä riskejä. Suunnitelmallisesti toteutettu henkilöstöliikunta hyödyntää dataa ja erilaisia mittareita sekä viimeisintä tutkimustietoa liikunnasta ja hyvinvoinnista.

– Aivan mahtava fiilis! Finnair on palkittu tosi monta kertaa ulkomaisilla että kotimaisilla areenoilla ja tämä ei ole meille yhtään himmeämpi tunnus, Stenbacka kertoi iloisena. Mitä neuvoja Finnair antaa muille organisaatioille? Stenbacka nostaa, että yksi Finnairin valttikortti on ollut, että henkilöstö on tuotu erittäin vahvasti mukaan suunnitteluun. Ihmisiltä on oikeasti itse kysytty, että mistä te innostutte ja mikä saa teidät liikkumaan.

Voittaja valitaan vuosittain Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailuun osallistuneista työpaikoista. Kilpailun toteutuksesta vastaa Olympiakomitea yhdessä kumppaneittensa ja liikunnan aluejärjestöjen kanssa. Kilpailun kolme voittajaehdokasta valitsee Olympiakomitean muodostama asiantuntijaraati, joka koostuu liikunta- ja työelämätoimijoista. Voittaja valitaan Urheilugaalan digitaalisella kansalaisäänestyksellä.

Aiemmat Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailun voittajat:

2017 Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy – 2016 Kiilto Oy – 2015 Osuuskauppa Suur-Savo – 2014 Siimapuiston päiväkoti – 2013 Best-Hall Oy – 2012 HUS-konserni – 2011 Puolustusvoimat – 2010 Steveco Oy – 2009 Lemminkäinen Oyj – 2008 Sampo Pankki Oyj – 2007 UPM Raflatac Oyj – 2006 Posti Oyj

Suomen Aktiivisin Työpaikka -palkinto perustuu Maailman terveysjärjestön WHO:n käynnistämään Active Workplace -ohjelmaan ja henkilöstöliikunnan hyviin käytäntöihin, joiden toteutumista arvioidaan ja kehitetään Suomen Aktiivisin Työpaikka -kartoituksen avulla. Hyvin toteutetusta liikuntaohjelmasta yritykselle myönnetään Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti, joka oikeuttaa osallistumaan Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailuun.

Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailu vuosimallia 2020 on virallisesti käynnistynyt, ilmoittautumaan pääset tästä.

Sivusto: