Yhteistyössä

Helsingin kaupunki on Suomen Aktiivisin Työpaikka 2020

Suomen Aktiivisin Työpaikka 2020 tunnustuksen saaja on Helsingin kaupunki!  Helsinki palkittiin näyttävästi Suomen Aktiivisimpana Työpaikkana torstai-iltana Urheilugaalan TV-lähetyksessä.

Vuotta aiemmin Helsingin kaupunki voitti Suomen liikkuvin kunta -tittelin. Nyt voitto tuli myös Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailussa. Finaalipaikkaan ja lopulta voittoon oikeuttaneen henkilöstöliikunnan kokonaisuuden taustalla on suunnitelmallinen kehitystyö sekä määrätietoinen ja systemaattinen toiminta. Kaupungin oman henkilöstön liikunnallisen elämäntavan edistäminen linkittyy Helsingin kaupungin liikkumisohjelmaan, joka on yksi kaupungin strategisista kärkihankkeista. Erilaisia toimenpiteitä on toteutettu kohdennetusti mutta laaja-alaisesti yli organisaatiorajojen mm. kotihoidossa, päiväkodeissa sekä sosiaali- ja terveyspalveluissa. Myös työterveyshuolto ja kaupungin liikuntapalvelut ovat olleet aktiivisesti mukana liikunnallista elämäntapaa tukevien toimenpidemallien suunnittelussa ja toteutuksessa. Menestyksekkääksi toimintamalliksi on osoittautunut Liikuntakoutsaus, jossa työntekijä saa henkilökohtaista tukea liikunnan ammattilaiselta henkilökohtaiseen elintapamuutokseen. Työpäivän aikaista liikkumisen kannustamiseksi, kaikkien kaupungin työntekijöiden työkoneille on asennettu taukoliikuntaohjelma. Lisäksi kaupungin työntekijät ovat oikeutettuja kaupunkipyörän maksuttomaan käyttöön sekä alennuksiin uimahalleissa ja kuntosaleille.

Palkinnon vastaanottanut Helsingin kaupungin kansliapäällikkö Sami Sarvilinna kommentoi voittoa tuoreeltaan näin: 

”Suomen Aktiivisin Työpaikka -palkinto on suuri ilonaihe Helsingin kaupungille. Se osoittaa meille — koko henkilöstölle — että kun teemme asioita yhdessä, järjestelmällisesti, mutta silti kokeilevasti, myös tuloksia syntyy. Liikkuminen luo yhteistä hyvää niin terveydellisesti, yhteisöllisesti kuin työssä viihtymisen ja työstä palautumisenkin kannalta. Kaupunki on Suomen suurin työnantaja ja noin 38 000 työntekijän liikkumisen mahdollistaminen ei onnistu vain yhdellä tavalla tai kertatempauksella. Olosuhteita, kannusteita, kokouskäytäntöjä ja rutiineja määrätietoisesti parantamalla liikkumisesta tulee yhä useammalle huomaamaton osa arkea ja mielekäs osa vapaa-aikaa. Liikkumisen näkyvä asema varmasti lisää Helsingin vetovoimaa myös työnantajana

Tunnustuksen saaja valitaan vuosittain Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailuun osallistuneista työpaikoista. Kilpailun toteutuksesta vastaa Olympiakomitea yhdessä kumppaneittensa ja liikunnan aluejärjestöjen kanssa. Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailun kolme voittajaehdokasta valitsee Olympiakomitean muodostama liikunta- ja työelämätoimijoista koostuva asiantuntijaraati. Voittajan valitsee digitaalisella äänestyksellä Urheilugaalan Suuri raati.

Suomen Aktiivisin Työpaikka -tunnustus perustuu Maailman terveysjärjestön WHO:n käynnistämään Active Workplace -ohjelmaan ja henkilöstöliikunnan hyviin käytäntöihin, joiden toteutumista arvioidaan ja kehitetään Suomen Aktiivisin Työpaikka kartoitus -työkalun avulla. Hyvin toteutetusta liikuntaohjelmasta yritykselle myönnetään Suomen Aktiivisin Työpaikka sertifikaatti, joka oikeuttaa osallistumaan Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailuun.

Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailu vuosimallia 2021 on virallisesti käynnistynyt, mukaan pääset täältä.

Aiemmat tunnustusten saajat: 2019- Finnair, 2018 – Kiilto Clean Oy, 2017 Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy – 2016 Kiilto Oy – 2015 Osuuskauppa Suur-Savo – 2014 Siimapuiston päiväkoti – 2013 Best-Hall Oy – 2012 HUS-konserni – 2011 Puolustusvoimat – 2010 Steveco Oy – 2009 Lemminkäinen Oyj – 2008 Sampo Pankki Oyj – 2007 UPM Raflatac Oyj – 2006 Posti Oyj

Sivusto: