Yhteistyössä

Henkilöstön kuormituksen huomioiminen etäarjessa

Työnantajan järjestämällä hyvinvointi- ja liikuntatoiminnalla on Suomessa pitkät perinteet. Kahdeksan kymmenestä työnantajasta tukee henkilöstönsä työssä ja arjessa jaksamista tavalla tai toisella.

Maaliskuussa 2020 pelikenttä muuttui rajusti, kun koronapandemia pakotti valtaosan tieto- ja asiantuntijatyötä tekevistä etätyöhön kotikonttoreille. Suomessa loikka konttoreilta etätöihin oli EU-maista kaikkein suurin. Etätyöhön siirtyi Suomessa jopa 60 % työssäkäyvistä.

Korona muutti lähes yhdessä yössä työympäristöä sekä työskentelytapoja ja asetti uudenlaisia haasteita vaatimuksia työssä jaksamiselle. Vanhoilla opeilla ja toimintatavoilla ei enää vastattu muuttuneisiin kuormitustekijöihin ja tarpeisiin. Tarvittiin uudenlaisia lähestymistapoja ja ratkaisuja henkilöstön hyvinvoinnin ja suorituskyvyn ylläpitoon.

Miten siis tukea työntekijöiden terveyttä, ergonomiaa, liikkumista ja yhteisöllisyyttä etäarjessa? 

Lähdimme purkamaan hyväksi havaittuja ratkaisuja SAT- kumppani Liikkuva Suomen Antti Luukkasen kanssa uusimmassa webinaarissamme. Vieraaksi linjoille otettiin Sony Music Finlandin Olli Sjöström sekä Toyota Auto Finlandin Heikki Laukkanen, jotka kävivät webinaarissa Liikkuva Suomi -valmennusohjelman avulla saavutettua onnistuneita case-esimerkkejä.

Muutama täsmänosto sisällöstä ja hyväksi havaituista toimintatavoista:

  • Digiloikka otettu paitsi työtavoissa, myös työhyvinvoinnissa.
  • Kaikissa yrityksissä ei välttämättä tietotaitoa ja resursseja kokonaisvaltaisen työhyvinvointikokonaisuuden toteutukseen. Oikeanlainen kumppani on avainasemassa onnistumisessa.
  • Yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen noussut tärkeäksi voimavaraksi – Toyotalla yli 81% henkilöstöstä lähtenyt mukaan ja työkavereille on jaettu yli 23 000 kannustusta reilussa 6 kuukaudessa.
  • Hyvinvoinnista palkitseminen – Sonylla mahdollista ansaita vapaapäiviä hyvinvointipisteitä kerryttämällä.

Löydät webinaaritallenteen tästä linkistä:

Sivusto: