Yhteistyössä

Kumura Oy:lle Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti

Kumura Oy on vastaanottanut Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatin. Se on osoitus yrityksen sitoutumisesta työntekijöidensä hyvinvointiin ja liikunnan integroimiseen työpäivään. Kumura on mukana Jyväskylän ammattikorkeakoulun Liikkeelle työkyvyn puolesta -hankkeessa, jossa tehdyn selvityksen perusteella sertifikaatti myönnettiin. Työarkeen sisällytetyn liikunnan lisäksi Kumura tarjoaa työntekijöilleen myös virkistysetua.

Pienikin liike edistää tervettä työelämää

Kumuralaisten työntekijäkokemuksesta vastaava Merja Galler kertoo, kuinka Kumura kannustaa henkilöstöään lisäämään liikettä päivittäiseen työarkeen: ”Rohkaisemme työntekijöitämme pitämään päivittäin vähintään pieniä, virkistäviä mikrotaukoja. Näiden taukojen aikana voi tehdä yksinkertaisia liikkeitä, kuten hartioita pyörittelyä tai nousta tuolista verryttelemään jalkoja. Tämä ei ainoastaan piristä kehoa, vaan auttaa myös parantamaan keskittymistä ja yleistä työhyvinvointia”, Merja selventää.

”Tahdomme, että kumuralaisilla on energiaa myös työpäivien jälkeen. Kehon ja mielen lepohetket päivän aikana tukevat tätä tavoitetta.”

Liikunta työpaikalla lisää myös yhteisöllisyyttä

Yhteisöllisyys ja liikunta ovat Kumuralla tiiviisti kietoutuneet toisiinsa. Yritys muun muassa järjestää yhteisiä taukojumppahetkiä muutaman kerran kuukaudessa. ”Nämä taukojumppahetket eivät ole vain liikunnallisia hetkiä, vaan ne tuovat meidät yhteen ja vahvistavat työilmapiiriämme”, Merja huomauttaa. ”Niiden järjestäminen käynnistyi työntekijöiden omasta aktiivisuudesta, ja jokaisessa jumppahetkessä on ollut useampi henkilö paikalla.”

Kumuralla on sovittu, että henkilöstön viikkokatsauksien aikana voi käydä kävelyllä ja tietoa jaetaan siellä mahdollisuuksien mukaan niin, ettei näyttöä ole tarpeen katsoa. ”Tämä osoittaa, että pienetkin toimenpiteet voivat tuoda suuria hyötyjä työpaikan ilmapiiriin ja työntekijöiden kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Olemme iloisia siitä, että voimme tarjota tällaisen ympäristön Kumuran työntekijöille”, Merja päättää.

Voit tutustua tarkemmin Kumuraan työpaikkana yrityksen Meille töihin -sivulla.

Suomen Aktiivisin Työpaikka-kilpailu on kilpailu, jossa voi vain voittaa. Kilpailussa käytetään työkaluna Suomen Aktiivisin Työpaikka-kartoitusta, joka on tehokas ja toimiva työkalu yrityksen työhyvinvointi- ja liikuntatoiminnan arviointiin ja kehittämiseen. Kartoituksen tulosraportti ja kehitysideat käydään läpi Buusti360- asiantuntijan kanssa palautetapaamisessa. Voit lukea lisää SAT-kartoituksesta Suomen Aktiivisin Työpaikka -nettisivuilta täältä.  

Lisätietoja kartoituksesta ja Buusti360-yhteistyöstä voit kysyä myös alueesi Buusti360-vastaavalta. SAT-kartoituksen lisäksi Buusti360-palvelut tarjoavat erilaisia palveluja työhyvinvoinnin ja henkilöstöliikunnan tukemiseksi ja parantamiseksi. Oman alueesi Buusti360-vastaavan yhteystiedot löydät sivuiltamme

Sivusto: