Yhteistyössä

”Kun uskaltaa, pyörä lähtee pyörimään”

Buusti360 – webinaarisarjan luennoitsijoiden esittely 1/3. Tilaa työyhteisöllesi huippuluennot Buusti360-sivuilta!

Emilia Vuorisalmi on lääkäri, kirjailija ja yrittäjä – tai kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lähettiläs, kuten hän itse määrittelee. Vuorisalmi on kulkenut omaa polkuaan ja omien valintojensa pohjalta päätynyt siihen, mitä nyt tekee.

– Elämä haltuun ja terveys haltuun, hän tiivistää webinaari-luentonsa sanoman.

Vuonna 2015 Vuorisalmi julkaisi tietokirjan rakkaudesta ja hormoneista sen takana. Häntä kiinnostivat romanttisen rakkauden eri vaiheiden vaikutukset hormonitoimintaan ja hyvinvointiin. Uusimmassa kirjassaan Vuorisalmi selvittää, miten rakkauden hyvää tekevät voimat voi valjastaa käyttöön kestävästi, parisuhteessa tai ilman.

Vuorisalmi on kiinnostunut hormonaalisen tasapainon pitkäkestoisista lähteistä. Ja muutoksista: miten elämän haastavimmat vaiheet ovat lopulta kaikkein kasvattavimpia vaiheita.

Muutos on oiva paikka oman kestävän terveyden ja rakkauden reseptin rakentamiselle.

Muutoksessa elämään tulee paljon tyhjää tilaa. Tilanne on kuin tyhjä paperi, Vuorisalmi vertaa. Arkea autopilotilla puskiessa vaihtoehtojen ja uusien ratkaisujen huomaaminen on paljon vaikeampaa.

Kun elämäntilanne muuttuu, pitää rutiinit joka tapauksessa pistää uusiksi. Erilaisten reittien tutkiminen ja valintojen tekeminen helpottuu.

– Yleensä ihminen pelkää muutosta, mutta se on aina mahdollisuus.

Luennossaan Emilia Vuorisalmi herättelee ajatusta eteenpäin: Olemme yksilöitä ja jokaisella on omat keinonsa kestävään hyvinvointiin. Mikä on se itse kunkin yksilöllinen resepti? Painotukset esimerkiksi ravinnon, liikunnan ja henkisyyden osalta vaihtelevat, ja harvoin sama ohje toimii kaikille.

Omia keinojaan voi haravoida pysähtymällä pohtimaan, mikä minulle tuottaa iloa. Vuorisalmi kannustaa rohkeisiin valintoihin ja rehellisyyteen itseään ja omia unelmiaan kohtaan. Näin löytyy itselle merkityksellinen elämä.

– Usein olemme omien ajatustemme vankeja. Kun uskaltaa, pyörä lähtee pyörimään.

Sivusto: