Yhteistyössä
Tulos on digitaalisen markkinoinnin edelläkävijäyritys, joka työllistää yli 30 alan huippuosaajaa. Kilpailu alalla on kovaa ja sitä käydään sekä asiakkaista että työntekijöistä. Henkilöstön hyvinvointi onkin ehdoton edellytys tulokselliselle liiketoiminnalle. Tyytyväinen ja hyvinvoiva asiantuntija on innovatiivinen, tuottava ja sitoutunut kun taas stressaantunut ja väsynyt tietotyöläinen on kaukana omasta potentiaalistaan ja huomattavasti todennäköisemmin myös lähtökuopissa työpaikan suhteen.
Tuloksella työhyvinvoinnin toteutusta ja työssä jaksamisen tukemista lähdettiin vuodenvaihteessa monipuolistamaan liikkeen ja liikkumisen näkökulmasta. Moni ajatustyötä tekevät viettää suurimman osan työpäivästään istuen. Liiallinen paikallaanolo jumiuttaa kehon ja aineenvaihdunnan lisäksi ajattelumme. Kun lähdemme liikkeelle, vireystilamme kohoaa, aivojen verenkierto vilkastuu ja hermoverkot aktivoituvat. Informaatio eri aivoalueiden välillä kulkee aiempaa nopeammin ja tehokkaammin. Tämä heijastuu myös työtehoon ja suorituskykyyn. Siksi liikettä ja liikuntaa kannattaisi hyödyntää työpaikoilla huomattavasti monipuolisemmin kuin olemme tottuneet.
Onko suunnitteluun, toteutukseen ja seurantaan käytössä riittävästi resursseja?
Seurataanko tavoitteiden toteutumista ja toimintojen laatua?
Hyödynnetäänkö yhteistyötä työterveyshuollon kanssa riittävästi ja monipuolisesti?
Tietääkö henkilöstö, minkälaisia vaihtoehtoja milloin ja missäkin on tarjolla?
Tämäntyyppisiin kysymyksiin Tuloksen työhyvinvoinnin vastuuhenkilöt pääsivät vastaamaan täyttäessä Suomen Aktiivisin Työpaikka -kartoitusta ja arvioidessaan oma henkilöstöliikunnan toteutustaan yhdeksällä eri osa-alueella. Lisäksi henkilöstölle toteutettiin ketterä aktiivisyyskysely, jolla kartoitettiin henkilöstön omaa liikunta-aktiivisuutta, istumisen ja paikallaanolon määrää sekä palautetta ja kehitysehdotuksia liikuntaratkaisuiden toteutukseen.
Tuloksista sekä yrityksen ansaitsemasta Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatista kerrottiin henkilöstölle järjestetyssä kick-offissa. Tilaisuudessa Olympiakomitean asiantuntija esitteli lyhyesti kartoitusten ydintulokset ja löydökset ja piti työhyvinvointiin liittyvän lyhytluennon liikkumisen näkökulmasta. Henkilöstöä osallisteettiin toimintamallien jatkokehittämiseen mukaan pienryhmissä toteutettujen workshoppien kautta.
Sittemmin, Korona-pandemia laittoi maailman ja työelämän ja uuteen uskoon. Sen myötä Tuloksellakin on siirrytty 100% etätyöhön. Suomen Aktiivisin Työpaikka -kartoituksen innoittamana työhyvinvointia ja vireystilaa tukeva aktiivisuus on kuitenkin otettu uudella tavalla huomioon myös etätöissä kertoo yksi Tuloksen tiiminvetäjistä Petra Meinander:
”Näin korona-aikaan meidän jokapäiviäsestä Dailystä eli teams- palaverista on muodostunut tärkeä osa päivää. Käydään jokaisen tehtävät läpi, mutta ennen kaikkea ollaan yhdessä, nähdään toisiamme ja keskustellaan niitä näitä. Tiiminvetäjänä halusin myös jollain tavalla innostaa tiimiäni aktiivisempaan työpäivään, sillä tiedän itse miten paljon liikunta auttaa pitämään kehon kunnossa ja mielen korkealla. Parin ensimmäisen koronaviikon jälkeen, ehdotin, että pidetään daily aina seisten. Ja siitä se sitten lähti, nyt jokainen meistä seisoo ainakin 30 min työpäivän aikana! Seisomisen lisäksi palaverin lopuksi tehdään vielä yhdessä yksi vetreyttävä jumppa-/veneytysliike. Liikkeen keksii vuorotellen joku tiimiläisistä. Saadaan verenkierrolle pieni boosti, ja samalla korotetaan yhteishenkeä. Kyllä tämän takia tulee joka päivä naurettua yhdessä. ”
Petra huomauttaa, että liikkeen lisäämisen toimenpiteet eivät ole rajoittuneet vain Teams-palaverien käytäntöihin:
”Suomen Aktiivin työpaikka yhteistyö on tuonut meille monta hyvää ajatusta ja konkreettista toimenpidettä. Toimistollamme oli jo ennestään nostettavat pöydät ja jumppakepit, mutta nyt repertuaariin on lisätty myös kuminauhat ja jumppapallot. Tulos tukee myös työntekijöiden hyvinvointia niin, että viikossa saa käyttää yhden tunnin omaan hyvinvointiin, esim lenkkeilyyn, hierontaan tai vaikkapa taidenäytelyssä käyntiin. Olisi tärkeää, että jokainen löytäisi oman tavan pysyä virkeänä ja hyvän mielisenä päivän aikana, ja haluamme tukea sitä mahdollisimman monella tavalla.”
Miten mukaan?
Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailu on kartoitustyökalu yrityksen työhyvinvointi- ja liikuntatoiminnan arviointiin ja kehittämiseen sekä työnantajamielikuvan parantamiseen. Yli 50% kokonaispisteillä organisaatio ansaitsee Suomen Aktiviisin Työpaikka –sertifikaatin. Parhaiten menestyneet yritykset kisailevat Suomen Aktiivisin Työpaikka tittelistä näyttävästi vuosittain Urheilugaalassa.
Mukaan pääsee osoitteessa: www.suomenaktiivisintyopaikka.fi Kartoituksen + palautetilaisuuden hinta on 500€ (alv. 0%).
Tilaa uutiskirje