Yhteistyössä

Opettajat saivat korona-arjen keskelle kaipaamaansa pöhinää, kun työhyvinvointipäivä vietiin ulos – ”Näitä lisää!”

Korona puskee päälle, mutta työhyvinvoinnista ei tarvitse tinkiä. Huolenpitoa siitä tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan.

Keskiviikkoisena iltapäivänä imatralaisen koulun opettajat ovat innoissaan: pitkästä aikaa yhteistä tekemistä ja vähän erilainen työpäivä!

Terveysliikunnan kehittäjä Onni Toivanen Etelä-Karjalan Liikunnasta ja Urheilusta on ideoinut yhteistä kisailua ulos ja sisälle.

Rastien välillä on ryhmätehtäviä ja paikallista tietämystä vaativa visa. Rastien välissä on aikaa jutella muutakin kuin työasioita. Rastit, ryhmätehtävät ja visa pisteytetään ja voittoon buustaa pieni palkinto.

– Pulmien ratkaisu yhdessä ja yhteistyö, Toivanen valottaa rastitehtävien luonnetta.

Päivän päätteeksi posket punoittavat ja puheensorinaa riittää. Hymyilyttää, vaikka pakkanen jo hieman nipisteleekin. Jännittyneen hiljaisuuden jälkeen julistettu voittajajoukkue ottaa ilon irti ja pyörii lumessa.

Koronarajoitukset ovat hankaloittaneet ja haastaneet arkea jo kohta parin vuoden ajan. Varsinkin kouluissa rajoituksista ja niiden seuraamisesta on tullut arkipäivää.

Monet opettajat eivät ole nähneet kollegoitaan kahvihuoneissa tai muuten normaaliin tapaan.

Toivanen huomauttaa, että työhyvinvointitapahtumia voidaan silti järjestää kulloinkin voimassa olevia turvallisuusohjeita noudattamalla.

– Suuremmat porukat voivat tavata ulkona ja liikutaan pienemmissä ryhmissä, hän kertoo esimerkkejä.

Työhyvinvointitapahtumia voidaan järjestää kulloinkin voimassa olevia turvallisuusohjeita noudattamalla, Onni Toivanen muistuttaa.

Päälle puskevista koronarajoituksista huolimatta – tai ennemminkin juuri niiden vuoksi – työhyvinvointia ei saisi unohtaa. Siitä pitää huolehtia entistäkin suuremmalla painoarvolla.

– Suuri osa ihmisistä kaipaa työpaikan normaalia pöhinää ja rupattelua kollegoiden kanssa. Tällöin esimerkiksi ulkona järjestettävät kisailut sopivat mainiosti työhyvinvointipäivän teemaksi. Koulun rehtori kertoi jutelleensa opettajien kanssa päivän jälkeen ja palaute oli ollut, että näitä lisää, Toivanen iloitsee.

Buusti360:n työhyvinvointipäivässä voi liikkua isoisän villapaidassa tai trikoissa! Ohjaajat kannustavat kaikkia liikkumaan oman hyvinvointinsa mukaan. Työhyvinvointipäivä vahvistaa henkilöstön ilmapiiriä ja yhteisöllisyyttä sekä kannustaa oman hyvinvoinnin edistämiseen.

Lue lisää monista vaihtoehdoista: https://buusti360.fi/palvelut/tyohyvinvointipaivat-ja-liikuntalajikokeilut/

Sivusto: