Yhteistyössä

Suomen aktiivisin työpaikka -sertifikaatti Konttoripisteelle

Konttoripisteellä on reilut kannustimet työntekijöiden liikunnan tukemiseen. Suomen aktiivisin työpaikka -kartoituksessa arvioidaan yhdeksän eri osa-aluetta, joissa Konttoripiste ylsi täysiin pisteisiin muun muassa liikuntaan aktivoinnissa. Rahallisesti työntekijöitä tuetaan reilusti yli valtakunnan keskiarvon.

Keski-Pohjanmaalla Suomen aktiivisin työpaikka -kartoituksesta vastaa Kepli, joka on tehnyt Konttoripisteen kanssa tiivistä yhteistyötä jo reilun kymmenen vuoden ajan. Kartoitus oli luonteva yhteistyön jatkumo liikuntaan ja työhyvinvointiin panostavalle Konttoripisteelle. Keplin puolelta kartoitusta oli toteuttamassa aikuisliikunnan asiantuntija Satu Heinoja.

Kartoituksessa liikunnan toteutumista arvioidaan yhdeksällä eri osa-alueella. Yritykselle myönnetään sertifikaatti, jos yhteispistemäärä ylittää 50 % kartoituksen kokonaispistemäärästä. Konttoripiste ylsi arvioinnissa arvoon 77 % Suomen keskiarvon ollessa 65 %.

– Tänä vuonna kymmenen nopeinta yritystä pääsee tekemään kartoituksen maksutta ja tällä hetkellä kartoitus on tehty kolmen yrityksen kanssa, Satu Heinoja kertoo.

Keski-Pohjanmaan alueen yrityksistä yksi palkitaan tammikuussa Keplin urheilugaalassa. Kepli asettaa ehdolle yhden yrityksen kisailemaan Suomen Aktiivisin Työpaikka -tittelistä, joka myönnetään valtakunnallisessa urheilugaalassa.

Liikuntakampanjalla lisää työvirettä

Ensimmäisen liikuntakampanjan Konttoripiste aloitti jo vuonna 2008 yhteistyössä Keplin kanssa. Konttoripisteen toimitusjohtaja Tuomo Lahden mukaan tavoitteena oli saada liikunnalliset elämäntavat pysyväksi osaksi työntekijöiden arkipäivää. Vuoden pituisen kampanjan motivaattorina toimi rahapalkinto ja tavoitteena oli aktivoida työntekijöitä pisteytysjärjestelmän avulla.

Pidemmän tähtäimen liikuntakampanja alkoi tuottaa tuloksia ja kampanja vaikutti positiivisesti koko työyhteisön ilmapiiriin parantaen myös stressinsietokykyä.

– Työvireessä ei ennenkään ollut moitittavaa, mutta liikuntakampanja toi selkeästi uutta puhtia ja poissaolot pienenivät entisestään. Parhainta antia oli kuitenkin, että kokonaiset perheet lähtivät liikkeelle. Puolisot lähtivät mukaan lenkkipolulle ja liikunta tuli osaksi koko perheen arkea, Lahti iloitsee.

Työntekijöille etuja retkeilyautosta kulttuurielämyksiin

Tällä hetkellä Konttoripiste työllistää 20 työntekijää. Työntekijöiden hyvinvointia tuetaan muun muassa ePassilla, joka antaa mahdollisuuden käyttää rahat kulttuurielämyksiin tai itselle mielekkääseen liikuntamuotoon. Lisäksi Konttoripisteellä on työntekijöiden käyttöön hankittu retkeilyauto, paritalo Rukalla, kaksi Trekin fatbikea ja työntekijöitä tuetaan urheilutekstiilien osalta. Kokkola City Runiin työntekijät voivat myös halutessaan osallistua.

Sivusto: