Yhteistyössä

Suomen Aktiivisin Työpaikka yhteistyöhön Euforian työhyvinvointipalvelujen kanssa

Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailu (SAT) aloittaa kumppaniyhteistyön kuntotestauksia tuottavan Euforian Oy:n kanssa. Yhteistyön tavoitteena on tarjota SAT osallistujayrityksille kartoituksen tueksi tarvelähtöisiä toimenpiteitä henkilöstöliikunnan ja hyvinvoinnin tukemiseksi.

Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailusta Olympiakomiteassa vastaava Jesse Kaarna on innoissaan uudesta kumppanuudesta: “Alkava yhteistyö Euforian kanssa täydentää loistavasti SAT -kumppaniverkostoa ja tuo kokonaisuuteen täsmätyökaluja henkilöstön toimintakyvyn ja kunnon kartoittamiseen ja seurantaan. Näin esimerkiksi erilaisten toimenpiteiden vaikuttavuudesta voidaan saada mitattavaa dataa yksilö- ja ryhmätasolla. Yksilötasolla oman kehityksen seuranta toimii yhtenä hyvänä motivaattorina liikkeen lisäämiseen. Yritystasolla tieto auttaa suunnitelmallisen toiminnan arvioinnissa ja kehittämisessä.”

Euforian tuo Suomen Liikuntatieteellisen Seuran laatuakkreditoimat terveyskuntoanalyysit ja niihin liittyvät valmennukset lähelle asiakasyrityksen arkea. Aktivointipalvelut tukevat työpaikan yhteisöllisyyttä ja ovat helposti ja kustannustehokkaasti saavutettavissa työyhteisön omissa tiloissa.

Euforianin toimitusjohtaja Tarja Koski-Sipilä kertoo palveluiden tuomisen yrityksen omiin tiloihin olevan yksi Euforianin valteista: ”Käytännössä asiakasyrityksen näkökulmasta tämä tarkoittaa sitä, ettei aikahukkaa synny esimerkiksi siirtymistä. Ajanvarauksella porrastetut kehoanalyysit, koko kehon toimintakyvystä kertovat polkupyöräergometritestit ja valmennukset ovat työntekijöiden käytettävissä tutussa neuvottelu- tai liikuntatilassa.

Euforian pyrkii aina hyödyntämään asiakasyrityksen tilat mahdollisimman hyvin ja tarkoituksenmukaisesti. Joskus nonstop liikkuvuuskartoituksia tai muita analyyseja on tehty myös aulatilassa, jos käytettävissä olevat tilat ovat sen mahdollistaneet. Tarja Koski-Sipilä kertoo asiakasyrityksen lähimaastojen ja piha-alueidenkin hyödyntämisen olevan mahdollista esimerkiksi ryhmille suunnatussa kahden kilometrin kävelytestissä tai valmennuksissa.

Kokonaisuudessaan terveyskuntoanalyyseja hyödyntäen voidaan aktivoida liikkumattomia ja kehittää jo liikkuvien liikunnan laatua. Oikein hyödynnettynä se kannustaa ja motivoi säännölliseen liikunnan harrastamiseen. Euforianin valmentajat huomioivat erityisesti palautteissa ja valmennuksessaan yksilölliset tarpeet, mieltymykset ja elämäntilanteen.

Terveyskuntoanalyysit sopivat toteutettavaksi kaikille työntekijöille tarjottavana työhyvinvointipalveluna tai kohdennettuna toimintona tietyille työntekijäryhmille. Ne toimivat hyvin yhdistettynä matalan kynnyksen elämäntapavalmennuksiin, mutta myös täysin itsenäisenä osana työhyvinvointisuunnitelmaa. Yhteistyö tilaajan työterveyshuollon tai muiden kumppaneiden kanssa onnistuu myös hyvin, koska Euforianin palvelut ovat helposti yhteensovitettavissa asiakasyritysten yksilöllisiin tilanteisiin.

Euforianin Tarja Koski-Sipilä odottaa innolla yhteistyötä Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailun kanssa: “On upeaa olla mukana lisäämässä työikäisten liikettä. Meillä on Olympiakomitean kanssa yhteisenä missiona edistää työpaikoilla henkilöstön fyysisiä voimavaroja ja arjen toimintakykyä.”

Lisätietoja Euforian palveluista löydät osoitteesta www.euforian.fi

Sivusto: