Yhteistyössä

Yhteisiä elämyksiä Buusti360 -Tyhytoiminnasta

Kouvolan Mehiläisessä panostetaan henkilöstön työssä viihtymiseen ja työhyvinvointiin. Yhdessä tekeminen on nostattanut yhteishenkeä ja kohentanut lisäksi tiimien välistä yhteistyötä.

Yhdessä tekeminen lisää yhteishenkeä

”Kouvolan Mehiläisessä koemme henkilöstön työssä viihtymisen ja työhyvinvoinnin erittäin tärkeäksi asiaksi. Yhdessä tekeminen ja yhteiset liikunnalliset tapahtumat parantavat yhteishenkeä ja kehittävät tiimien välistä yhteistyötä.”, sanovat Mehiläisen yksikönjohtaja Anu Jokinen ja palvelupäällikkö Johanna Siiskonen.

Työkavereita kannustaen

”Meillä on käytössä Heia, heia -sovellus, johon jokainen voi kirjoittaa omia arki- ja liikunta-aktiviteettejaan sekä kannustaa kavereita. Lisäksi Mehiläinen tukee henkilökuntaa liikunta- ja kulttuuriedulla vuosittain. Kannustamme henkilökuntaamme liikkumaan ja ylläpitämään omaa jaksamistaan myös vapaa-ajalla”, Jokinen ja Siiskonen tiivistävät.

Buustia työhyvinvointiin Amazing race -kaupunkiseikkailusta

Buusti360 -hyvinvointiohjelman palveluihin sisältyy monipuolisten testauspalveluiden ja hyvinvointiluentojen lisäksi myös mm. työhyvinvointitapahtumat ja -päivät. ”Kymenlaakson Liikunta ry:n suosituin Buusti360 -tyhytapahtuma viime vuosina on ehdottomasti ollut Amazing race -kaupunkiseikkailu, jonka ratapisteet sisältävät monenlaista matalan kynnyksen aktiviteettiä aivopähkinästä futiskrokettiin” kertoo terveysliikunnan kehittäjä Sanna Saarinen Kymenlaakson Liikunta ry:stä.

”Valitsimme tänä vuonna työhyvinvointia edistäväksi tapahtumaksi Buustin Amazing Racen. Henkilöstö piti seikkailusta todella paljon, ja olemme saaneet siitä vain hyvää palautetta. Seikkailu oli mahdollinen kaikille, kuntotasosta huolimatta ja jokainen halukas pääsi osallistumaan yhteiseen tapahtumaan. Seikkailu järjestettiin ulkona ja henkilökunta oli jaettu tiimeihin, mikä oli hyvä juttu näin korona-aikana.”, Jokinen ja Siiskonen iloitsevat.

Yhteisiä elämyksiä tallennettuna

Amazing race -tyhytapahtuma vei Mehiläisen henkilökunnan yhteiselle elämysmatkalle ratkaistavien pulmien ja kevyttä liikkumista sisältävien tehtävien äärelle pienryhmittäin. Samalla tulivat tutuksi mm. niin KymLin toimistolle johtavat 72 porrasaskelmaa kuin Urheilupuiston monipuoliset ja omatoimiset liikkumismahdollisuudetkin. Rastipisteillä tiimit videoivat kunkin tehtävän suorittamisen ja tapahtumasta jäi työyhteisölle yhteiseksi muistoksi huisin hauska videokooste, josta riittää iloa ja puhuttavaa pitkäksi aikaa, kertoo Saarinen.

Jokaiselle sopivaa tyhytoimintaa

Buusti360 -toimintaa sopii ihan jokaiselle työyhteisön jäsenelle kuntotasosta riippumatta. Tärkeintä on yhdessä tekeminen ja hauskuus. Yhdessä koettujen elämysten muistelu tuo iloa pitkäksi aikaa ja pitävät yllä yhteishenkeä. Myönteisten kokemusten kautta voi herätä kipinä liikkumiseenkin.

Sivusto: